Se bo dvignila prodaja Dela zaradi te poteze? Se bo kvaliteta časopisa izboljšala? Ali pa se je dvignilo preveč prahu ob odstavitvi Graha in Kajzerja in je sedaj treba to urediti? Moje mnenje je zelo preprosto. Kljub temu, da bo sedaj Pivovarna Laško skrbela bolj za donosnost Dela, se prav veliko ne bo spremenilo. Če bi želeli spet pridobiti stare naročnike, ki so v zadnjem času odšli, bi morali zamenjati več ljudi, kot pa samo Jančiča.

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  RadoRado
  1.06.2007 ob 09:14

  P—a, zdaj pa kapiram zakaj je bil Markeš zadnje pol leta tako uravnotežen v intervjujih!!!!!!!!!! Se mi je zdelo čudno.

  To lahko pomeni le, da so v ozadju pripravljali spremembo že dolgo časa.

 2. 2
  jebiveter
  1.06.2007 ob 09:47

  Je kdo gledal včeraj trenja, kjer so govorili o menjavah na Delu?

  Delo je po mojem mnenju izgobilu le del levičarsko usmerjenih bralcev, ki bolj kot objektivno informacijo cenijo informacijo, ki je usklajena z njihovim prepričanjem.

  Če Delo nima izrazitih levičarskih vložkov to še ne pomeni, da je neobjektivno. Kvečjemu obratno.

 3. 3
  RadoRado
  1.06.2007 ob 09:57

  Jebiveter,

  po tvojem komentarju sodeč si zares jebiveter :-)

  LP

  P.S. Jaz nisem zapustil Dela zaradi vsebine, ampak protestno, zaradi brce Milharčiču.

 4. 4
  jebiveter
  1.06.2007 ob 11:02

  Milharčič je bil izrazit levičarski pisun. Hvala lepa za tako objektivnost.

  Kot sem že rekel – objektivnost ne pomeni, da novinar piše tako, kot se tebi (ali meni) zdi.

 5. 5
  hadhad
  1.06.2007 ob 11:05

  @jebiveter: ne, objektivnost pomeni, da pises kot narekuje vlada, mar ne :)

 6. 6
  jebiveter
  1.06.2007 ob 11:16

  Sem mar to rekel? Trdil sem le, da Milharčič in objektivnost nimata nič skupnega. In da je Rado nehal brati delo zato, ker ne lezejo več toliko v rit njegovim simpatijam, ne pa zato, ker bi bili manj objektivni.

  Delo ni bilo nikoli nepristransko.

 7. 7
  hadhad
  1.06.2007 ob 11:17

  jaz pa sem samo napisal kaj je objektivnost.. v sedanjem casu se temu rece tudi uravnotezenost :)

 8. 8
  šlag
  1.06.2007 ob 11:56

  Jebiveter je eden izmed tistih “novih”, ki ne sprejmejo kritike in so zaradi tega pripravljeni zamenjat vse ki niso “njihovi”.Zakaj so sicer menjali lastnika, upravo, odg. urednika in ne vem kolko novinarjev? Verjetno zaradi levičarskih pisunov.

  Najlepše je pa videti, ko se Janša potoži na nacionalni TV, da je bivši predsednik deležen prevelike publicitete.

 9. 9
  RadoRado
  1.06.2007 ob 13:42

  Termin levičarski pisec je v primeru Milharčiča nerelevanten.

  On je razgledan novinar. Pisal je o Balkanskih vojnah, o Bližnjevzhodnih vojnah, bil vrsto let v Ameriki. Pozna svet in ljudi v njem. Novinarjev s takšnimi referencami sploh ni na pretek.

  Potem pa pride en zelenec Jančič in presoja o nekom, ki je po kapaceteti in izkušnjah daleč nad njim. /Kot bi lahko ljudje sodili o Jupitru /.

  Če je levičar, ali desničar mi je vseeno. Je spoštovanja vreden človek.

 10. 10
  jebiveter
  1.06.2007 ob 19:46

  @Rado Ta termin je v primeru Milharčiča še kako relevanten. Sploh nimam namena soditi o njegovi neizpodbitni razgledanosti. Vendar pa je njegova referenca tudi urednikovanje Dela. Delo pa je bilo prej nagnjeno izrazito v levo. To je pač dejstvo.

  @Šlag – kakšen novi? kakšne kritike ne sprejemam? Nimam nobenih “svojih” in nikogar niti ne morem zamenjati. :) Vidiš – kdo zdaj koga predalčka?

  Šlag še tole – kdo je menjal lastnika? Kdo pa je po tvojem sploh lahko nad lastnikom? Se lastnike kar menja? Lastnika SE NE MENJA, ampak SE lastniki MENJAJO. Lastniki pa imajo potem vso pravico menjati upravo in nadzorni svet.

  Pa še eno vprašanje – kako je mogoče, da se v časopisu DELO, ki naj bi bil pod totalnim diktatom Janše, na naslovnici znajde Kučan, ki kritizira Janšo? Res me zanima, kako je to mogoče.

 11. 11
  jebiveter
  1.06.2007 ob 19:49

  @šlag ali kdo drug – mimogrede, koliko novinarjev je bilo zamenjanih? Govori se, da veliko. Nikjer ne najdem številk….ima kdo kak link?

 12. 12
  jebiveter
  1.06.2007 ob 19:58

  Obregnil bi se še ob omenjanje “zelenca” Jančiča, ki da naj se skrije pred izkušenim Milharčičem.

  Izjemno me moti (pa ne mislim zdaj samo ta primer, ne poznam kakovosti Jančiča) miselnost, da so stari kadri najboljši in nenadomestljivi. To je zelo staromoden način razmišljanja. Sploh v Sloveniji, ker so praviloma ti “stari” kadri v komunizmu na položaje prišli zaradi ritolizništva, ne pa zaradi lastne uspešnosti in prodornosti. Pa tudi sicer se v sodobnih evropskih podjetjih na vodilnih (posebni izvršnih) položajih vedno pogosteje pojavlajo mlajši kadri, saj so sposobni prodorneje in manj obremenjeno razmišljati.

  Poglejmo primer Mercator – vsi so trdili, da je Janković nenadomestljiv. Mercator z mladim, a izjemno ambicioznim Debeljakom pa cveti kot še nikoli.

 13. 13
  RadoRado
  1.06.2007 ob 20:13

  Jebiveter: ” @Rado Ta termin je v primeru Milharčiča še kako relevanten. Sploh nimam namena soditi o njegovi neizpodbitni razgledanosti. Vendar pa je njegova referenca tudi urednikovanje Dela. Delo pa je bilo prej nagnjeno izrazito v levo. To je pač dejstvo.”

  Kaj ga determinira, kot levega? Ali, zato, ker je razgledan in pozna svet? Ali morebiti zaradi tega, ker ga Janša ne mara? In, ali je biti levičar slabo? Ali je slabo zanj, če je levičar, je slabo zate, če je levičar. Je slabo za slovenski narod, če je Milharčič levičar?

  To vse so relevantna vprašanja, ki jih ti odpraviš z enim stavkom: “To je pač dejstvo” “Kako preprost je zate svet”, bi dodal jaz.

  Glede “zelenca” Jančiča boš pa nedvomno tudi ti (ne glede na vse vnaprejšnje simpatije) nedvomno moral priznati, da je bil na Delu predvsem izvrševalec Slivnikove politike in ne morebiti pronicljiv in samostojen urednik.

 14. 14
  RadoRado
  1.06.2007 ob 20:18

  Žiga od Mercatorja je dober, priznam.

  Vendar, mu še manjka, do bo presegel Jankoviča. V času Jankovičevega prevzema Mercatorja, pa do odhoda, je delnica zrasla od 4.500 SIT na 42.000 SIT. Za 933 % je torej zrasla delnica. Vem, ker sem jih imel sam.

  Do tega odstotka pa Žigecu manjka še dosti.

 15. 15
  jebiveter
  3.06.2007 ob 10:58

  Rado: Žiga tega v enakem času zagotovo ne bo dosegel. Če pa že, pa bo gotovo razglašen za naj menedžerja zemlje. To je tako, kot bi rekel, da ima Slovenija zagotovo boljšo vlado od nemške, francoske in angleške, saj imamo višjo gospodarsko rast. Vsakdo (no, čisto vsi očitno ne) pa ve, da se rast držav v razvoju in najrazvitejših držav ne more primerjati po takšnih merilih. In enako je z gospodarskimi družbami. Pogoji se bistveno spreminjajo in uspešnost se meri precej kompleksnejše in bo mnogih kriterijih, ne pa po eni sami številki.

  Kaj Mlharčiča determinira kot levega? Zelo jasno, zelo očitno – vsebina Dela, ko je bilo urednikovanje še pod njegovo taktirko. Nikjer nisem rekel, da je slabo za slovensko narod, če je on levičar. Samo eno sem trdil – Delo je bilo tudi pod njim svetlobna leta od neodvisnega in objektivnega časnika.

 16. 16
  RadoRado
  3.06.2007 ob 11:37

  Kot sem rekel, čestitam Žigecu! Gospodarska rast, je pač zgolj en parameter, ki se je tej vladi “zgodil”. – zakaj? o tem bom pisal na svojem blogu -, kajti ekonomija tej oblasti ni bila prioritetna. Prva prioriteta Janševe vlade je bila najgljobja transformacija družbe.

  Ne pozabi, Milharčič je bil zgolj urednik sobotne priloge. Pa računajva: Delo izhaja 7 dni v tednu. Recimo, da ima sobotna priloga vrednost dvojne številke. Torej dobimo tedensko 9 političnih enot časopisa. Pa predpostavljajmo dalje: Milharčič je obvladal le dve enoti tedensko. Če bi bili ti dve enoti 100% levi (kar nedvomno niso bile), potem bi bilo še vedno 7/9 časopisa Delo lahko namenjeno za korekcijo njegovega “levičarstva”.

  V luči logike torej, je bilo mahanje z njegovim domnevnim levičarstvom le hrana za množice. Odpovedati se Milharčiču – svetovljanu, je bila najprej neumnost in hkrati izraz najgloblje pokvarjenosti novega vodstva!!!

  P.S. Edini levičar na Delu je Boris Jež. Njega so edinega obdržali, zaradi videza uravnoteženosti. Zanimivo je tudi, da so odžagali “svojega” Kolška – nedvomno človeka desnih vrednot, zgolj zaradi tega, ker je znal včasih dati prav tudi drugi strani.

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank