Naslov je spomin na nek čas. Pred skoraj 53 leti je bil Trst priključen k Italiji in še dolgo po tem so bile na stenah in zidovih parole: Trst je naš! Sedaj se je stanje spremenilo. Trst je več ali manj kitajski! Trst je, kljub temu da ga urejajo, umazan in ekološka katastrofa. Vsaj v primerjavi z našim delčkom obale, ki jo imamo!

 • v Zagorju obstaja hribček, ki se imenuje Gorica. In lastniki te Gorice so Globokarjevi. Tako, da je bila v tistih časih zelo popularna parola: “Trst je naš, Gorica pa Globokarjeva”

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  dahvor
  5.06.2007 ob 07:16

  Tukaj je Jugoslavija, Mi smo titovi, tito je naš … sem vse slike pogledal in nikjer nisem niti ene smeti in niti enga kitajca vidu, samo vse prazno, kot, da bi zgodaj zjutraj slikal in pometeno…kako je ponterosso zgledal…včasih, pa so vsak dan skozi pometali, tako čisto kot na slikah ni blo nikoli … če štrik v murju se vidi, čisto, samo še sardele mankajo…brancini se pa tako in tako radi po, ob kanalizaciji valjajo…po slikah bi rekel, Trst je mrtev…pa toliko mu kofeta pokonsumiram-o.

 2. 2
  hadhad
  5.06.2007 ob 08:26

  res je.. na slikah ni kitajcev, niti smeti.. poskusil sem bolj ujeti praznino trsta, tako kot si ze sam ugotovil.. in to je bilo v soboto popoldan.. sicer na pomolu je bil cel kup ljudi in tudi na glavnem trgu, ostalo pa je bilo precej prazno.. ponterosso se je ze zaprl, sprehod po kitajski cetrti pa tudi ni bil tako zanimiv za fotkanje..

  mi je pa bilo fascinantno, da ljudje, ker ne smejo kaditi v lokalih, kadijo pred njimi, pijaco pijejo pa notri :)

 3. 3
  dahvor
  5.06.2007 ob 08:53

  …ja, mislim, da s pijačo ne smeš na cesto…u vrečki papirnati, hehehe…Trsts je žrtev !!! žrtvovan in sedaj je bolj sam, tako so ga prvijali, da so vsi, vse ušlo, u bistvu eno nesrečno mesto, brez zaledja…aja sobota popoldne ali nedelja, ja tržačani takoj nekam zginejo, posebno poleti, ko vročina pritisne kot v kotlu… otroštvo in Mladost sta mi zelo povezana s tem mestom, ampak opažam, da sem dosti pozabil, imena ulic, trgov, hiš, vse je zmešano, sicer pa kakor kdaj in nobenga prijatla nimam več tam…sem prepričan, da nimajo, še danes ene farmarske – kmečke tržnice-ekološke…če bi zdaj obujal, kaj si domačini med seboj govorijo, o Trstu in okolici … bi bil hudo žaljiv…hehehe…odlično delaš in lepe fotografije, za Globokarjevo Gorico pa prvič slišim, dobro, tudi kaj novega poveš…bravo.

 4. 4
  prcko
  5.06.2007 ob 09:15

  Heheheheh, Gorica pa Globokarjeva, ta je huda. MOrm pa rečt, da smo marsikatero noč preživeli na tej slavni gorici. Viva la gorica, katerakoli pač.

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank