Pregled leta

:osebno: 27.12.2008

Leto se počasi poslavlja in delajo se razni pregledi in bilance. Moj pregled nekaterih bolj zanimivih zapisov na blogu, v mesecu januarju 2008.

Time izbere 25 spletnih portalov brez katerih ne bi mogli živeti, na seznamu so več ali manj znana imena, ki jih vsakodnevno obiskujemo.

Pop Tv napove drugi resničnostni šov Big Brother, katerega bo vodila Nina Osenar. Glavna nagrada je bila 92.000€!

Postavlja se mi vprašanje, zakaj se naš Dimsi Rupsi – Dimitrij Rupel, ne pojavlja v oddaji Trenja, ko se pogovarjajo o ekološko ribolovni coni?

Novoletna voščila, SMSi in MMSi, zapis o tem, kako se da s preprostim NE pošiljanjem SMS-ov in MMS-ov prihraniti kar nekaj €.

Nacional zapiše, da je Slovenija, prva komunistična država ki predseduje EU

in zraven omeni še brošuro, ki smo jo dobili v vseh gospodinjstvih in kjer so bile notri tudi šale, ki jih je ona prevedla: “Ako otvorite kišobran u Ljubljani pazite da ne ozlijedite oko nekome u Mariboru” ili ”Zašto na Planici skakači ne lete duže od 250 metara? Jer bi odletjeli u Italiju Petarde, žvižgavci, pasje bombice, baterije, fontane, bengalke in ostalo sranje, kjer sem se jezil nad ljudmi, ki ne znajo uporabljati, oz. uporabljajo ta sredstva na javnih krajih. Na srečo se je letos spremenil zakon in upam, da ne bo čez par dni nove fronte v naseljih!

Dobil sem igračko – Opel GT – Greatest Toy ali Goodbye Tires in Fun is not a straight line, sicer samo za vikend, ampak navdušenje nad raketo je bilo veliko. Če ne bi bilo recesije… Ne, ne. Ne potrebujem rakete, sem zadovoljen z avtom!

Slovenske blogerske mikrozvezde. Blogerji se še vedno ukvarjamo več ali manj sami s seboj in to definitivno ni zanimivo za bralce, ki iščejo informacije. Ampak to razume bolj malo piscev.

Janez Janša in Urška Bačovnik uradno zaročena je bila novica, ki je segrela januar. Končno sem upal, da ne bo imel več časa za politiko ampak se bo posvetil samo Urški. Motil sem se!

Slovenski avto leta 2008 je Audi A4/A5. Tako kot vedno je januar namenjen raznim izborom. In tako smo dobili tudi avto leta! Mogoče bi vseeno morali upoštevati, da takšen avto ni dostopen povprečnim Slovencem, ampak to je že povsem druga zgodba!

Jaz samo malce drugače interpretiram pesmi, ki jih pojem, je moja obrazložitev če me kdo vpraša zakaj ne pojem. Jaz ne fušam, jaz imam posluh pa definitivno ne velja zame!

Ko je bilo oglaševanje še brez omejitev in so se oglaševale cigarete, alkohol in vse ostalo. In ko so bili oglasi zanimivi in so pritegnili pogled.

Slovenka leta 2007 je Lilijana Kornhauser Cerar – vodja enote za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov ljubljanske porodnišnice!

Pa smo ga dobili – SDS trobilo – Slovenski tednik – nov brezplačni tedenski časopis. Par tednov po volitvah pa tudi izgubili. In nekateri ljudje, ki so slepo verjeli v njegove članke so bili žalostni. Demokracija pač!

Slovenec leta 2007 je predsednik Danilo Türk. Polež Slovenke imamo tudi Slovenca leta. Njegovi “nasprotniki so bili”: Gabrijel Brezovar, dr. Janez Drnovšek, Sašo Hribar, Janez Janša, Zmago Jelinčič Plemeniti, Petra Majdič, Borut Pahor, Janez Stanovnik in msgr. Alojzij Uran.

Bled – kičaste fotografije. Sprehod okoli jezera se spremeni v fotografiranje in nastane nekaj resnično kičastih fotk!

Charles Brown je izjavil Za zdaj novi mediji povzročajo prej nekakšno lažno komunikacijo ali lažen dialog: blogerji se pogovarjajo sami s seboj. Sam sem se strinjal z izjavo in jo poskušal obrazložiti s tremi zapisi: bila je nekoč blogosfera, kako pa ti bereš bloge?, slave ni, je le blogAmpak dokler je to zabava je pisanje bloga v užitek. Blog ni tekmovanje kdo bo boljši, blog ni resnično življenje, kjer mora vsak od piscev bloga živeti in se boriti za jutrišnji dan. Blog je uživanje, ko deliš sebe z ostalimi.

Končno! Eden izmed lepših dogodkov meseca januarja – Mario Galunič se je poslovil!

In še vprašanje, ki je zanimivo v mesecu januarju – Od česa ste bili v življenju najbolj zadeti? Moj odgovor se skriva v zapisu!

Januar se je prevesil v februar. Par dogodkov, ki so se zgodili v februarju in so ga zaznamovali. Vsaj na mojem blogu. Beneški karneval – Carnevale di Venezia – Venice Carnival – februar se je začel norčavo. Oz. v Benetkah so maske precej sofisticirane in na nivoju. In definitivno vredne ogleda.

Seveda pa pri nas ne gre brez ptujskega karnevala – Kurentovanja, kjer kurenti preganjajo zimo in parkeljni strašijo otroke.

Sarah Silverman in Matt Damon – I’m fukin’ Matt Damon – omenjena dva sta poskrbela za eno izmed boljših parodij v začetku leta. In naredila iz tega posnetka uspešnico. Če se “delaš norca iz sebe” lahko celo postaneš uspešen. Če si uspešen že prej, je to še veliko boljše.

Spletne trgovine z računalniško opremo – hiter pregled obiskanosti spletnih trgovih, ki so v zadnje času veliko bolj popularne kot pa navadne trgovine, ker so cene pri njih precej nižje.

Amy Winehouse prejela pet nagrad grammy

- za posnetek leta (record of the year) – pesem Rehab, za pesem – Rehab, za novinko, za pop vokalni album – album Back to Black in za pop žensko vokalno izvedbo leta – pesem Rehab.

Kaj imajo skupnega Hilda Tovšak, Ivan Zidar in Dušan Črnigoj? je bil zapis, ki se je nadaljeval z zapisom aretacije in dostojanstvo, kajti afera Čista lopata je na začetku leta najbolj razburkala javnost in prevesila politično tehtnico v prid Janeza Janše. Vendar se do danes afera še ni premaknila nikamor! Takle mamo.

Si želiš postati filmska zvezda – statist v filmu Vampir z Gorjancev? Vinči je za svoj nov film iskal statiste in pomočnike tudi preko blogov. In film je pred parimi dnevi ugledal prvo ekranizacijo.

Janez Rugelj RIP. Človek ki je bil znan po raznih “čudnih izjavah”: Slovenske matere so zamorjene, neprosvetljene, seksualno sestradane in nepotešene, besne na svoje alkoholično in drugače zafurane dedce in zato učijo svoje hčere, da so moški prasci in da bodo žensko samo izkoristili.

Will.i.am in Barack Obama video – Yes We Can – ZDA so se začele prebujati. In tudi glasbeniki so pomagali pri tem dejanju!

Igre, spletne igre, arkadne igre, akcijske igre, športne igre, igre za odrasle, miselne igre, igre na internetu – zapis namenjen eni izmed najbolj iskanih besed na spletu. In spisek portalov, ki ponujajo igre.

Umrl bivši predsednik Janez Drnovšek – 23.2.2008. Kljub temu, da so bili forumi in blogi že prej polni takšnih in drugačnih informacij! Naj počiva v miru!

Desetka na Pop TV, v glavni vlogi Napo – odlična kuharska oddaja, ki se je obdržala. In še boljša voditelja!

Janšev boj proti tajkunom se obrestuje – javnomnenjske ankete so pokazale, da se splača boriti proti tajkunom. Ampak na srečo ne za dolgo!

Seksi erotične fotografije – spomin na Photokino!

Chuck Norris Facts - Chuck Norris read the entire blogosphere. Including splogs. Chuck Norris invented blogging in 1974 in order to keep track of people he roundhouse kicked to the face. Flickr gave Chuck Norris a funny look. Now you know why it needs a massage.

Avtorske pravice na internetu – ni vse kar je na internetu last vseh! – področje, ki se ga uporabniki interneta ne zavedajo dovolj dobro!

Kaj je zaznamovalo mesec marec 2008 na mojem blogu?

Nova politična stranka Lipa, ki so jo ustanovili izstopniki iz SNS: Barbara Žgajner Tavš, Sašo Peče in Boštjan Zagorac. Na volitvah jim ni uspelo priti v parlament!

Smučišče Rogla – Snowboarding in Free-style Skiing Fun Park – vendar brez boarda, ampak opremljen s fotoaparatom! In nastal je cel kup fotografij. Fafanje, oz. felatio, oz. oralni seks povzroča raka v ustni votlini – novica ki je ne gre prezreti. Če je bilo objavljeno na resnem internetnem portalu, potem bo že držalo, kajne? Vinjete za osebna vozila na naših avtocestah – začelo se je uradno govoriti

o teh zadevah. Darsovi krediti so visoki in treba je zapolniti prazno blagajno.

Koncert Wicked Crew in Barely Legal v Orto baru. Itak da sem moral pofotkat Vinija.

Brez njega ne bi obstajala blogosfera, niti filmi – Iztok Gartner VS Iztok Gartner- bloger, filmski kritik, publicist, novinar, glasbenik, televizijski voditelj in vstavi po potrebi

Prvi album na Facebooku – Skupina R.E.M. bo nov album Accelerate, izdala na Facebooku

Dobili smo jo – Varuhinjo pravic gledalcev Miša Molk. In jaz se takoj počutim odlično!

Iz Trbovlje, direktno v Playboya – Sabina Remar, gola lepotica iz novega Playboya Diners Club Magazine – uvodnik Tomaža Lovšeta – Predsedniku v zahvalo in slovo- ganljiv uvodnik, ki me ni pustil ravnodušnega.

Saj ne da bi me moda zanimala, ampak tole je bilo vredno ogleda. Roberto Capucci – obleka/modna skulptura – razstava v Mestnem muzeju.

Iščem sponzorja. Sem zelo nezahteven. Želim si smo tole – Mercedes Benz SLR McLaren 722 GT Edition

Marec je minil in prišel je april. Dogodki, ki sem jih zapisal na blogu v mesecu aprilu so..

S frendom sem bil na fotografiranju, kjer so mu pozirale Nadiya Bychkova, Tjaša Kokalj, Sabina Remar. Če kdo ne ve, kdo so ta dekleta: Nadiya Bychkova – Miss Casino Kongo 2008, Tjasa Kokalj – Miss Universe Slovenia 2007, Sabina Remar – Miss Universe Slovenia 2004. Mesec se je začel odlično!

Projekt Creative Commons Slovenija – ker podpiram avtorske pravice, podpiram tudi ta projekt in objavljam pod licenco Priznanje avtorstva – Nekomercialno – Brez predelav, verzije 3.0.

Ko je bil funt še nekaj vreden, so bili tudi čevlji Stuart Weitzman – ženski čevlji – fetiš za 200 funtov in več precej dražji, kot so sedaj, ko sta funt in euro že skoraj izenačena.

Zares sem v Zares. Jeap. Včlanil sem se v stranko Zares in tako razkril “kao skrivnost”, ki naj bi jo odkril Libertarec.

Brez hostes pač ne gre – tokrat Fotografije hostese Moto Boom Celje.

Dobili smo še eno “revijo” – Reporter – nov desno sredinski tednik, ki ga ustvarja bivša ekipa Maga.

Carla Bruni s pesmijo Quelqu’un m’a dit v novem oglasu Mobitela – pesem ki gre hitro v ušesa je postala podlaga za Mobitelov oglas.

Kud Idijoti fotografije – Fuck the System, Fuck, Fuck, Fuck – skupina ki je zaznamovala moje odraščanje je koncertirala v Orto baru. Fotografij cel kup.

Razmerja v oddajo Vroči stol – 84,5% za Janeza Janšo in desnosredinsko vlado, 15,5% za Boruta Pahorja in levosredinsko vlado so bila vedno fascinantna. Ampak na koncu se ni izšlo!

Hči varuhinje gledalčevih pravic v filmu Hit poletja – Ula Furlan Molk pokaže svoje prsi. Kar je dobro ni slabo!

Kaj so Last minute počitnice – First minute počitnice sem se spraševal, ko sem si ogledoval cene aranžmajev v tujini. Razlike ni, samo bolj privlačno se sliši vse skupaj!

Park prirode Biokovo in Sv. Jure – 1762 nm – nad Makarsko – ko se v pol ure dvigneš od morske gladine do 1762 nad morjem.

Matevž Luzar in Vučko – nominacija za študentskega oskarja! – sokrajan nominiran za študentskega oskarja. Vendar očitno to ni zanimivo za naše medije!!

Kaj se je dogajalo na blogu v maju? Veliko in precej :)

Poroka leta – Damjan Murko – Slavček in Maja Žilavec – jupi. Poročil se je najbolj iskan moški na spletu v Sloveniji! Jupi!

Ukinimo avtoceste, če po njih ne poteka promet, ampak stojimo na njih! To je bil moj predlog meseca maja!

Microsoftova NT konferenco je zaznamovalo par photoshootingov – Photoshooting na NT KonferenciBodypainting na NT Konferenci - Photoshooting na NT KonferenciPhotoshooting na NT Konferenci

Skoraj smo bili že pri ŽVPL 3.0 – Žurerski Vodnik Po Lokalih – launch party, vendar se je ustavilo. Danes naj bi končno to zašmelcalo!

Poroka v Štanjelu je bila čudovita. No, ni bila moja!

Napo – Boštjan Napotnik – multimultifunkcionalna oseba – bloger kruh & vino, kuhar, gurman in voditelj desetke, kreativni direktor na Futuri, Dj Napo-Lee-Tano, povezovalec oglaševalskih festivalov, konferenc, …. , očka in prijeten sogovornik!

Testiral sem OMV Sprint Diesel in ugotovil, da se mi je zmanjšala poraba. To ni bil placebo efekt!

Rebeka Dremelj je zmagovalka Evrovizije – na srečo ni bilo tako! Ampak blizu je bila :)

Kaj dela banka z našim denarjem? Več v zapisu Banka, kje je moj denar?

Ob koncertu skupine Niet v Križankah se mi je zastavilo vprašanje in nastal je zapis Smisel obujanja punka.

Tajkuni ali revščina – kaj je resničen problem v Sloveniji? Odgovor je na dlani par mesecev po volitvah!

In že je tukaj junij in dogodki, ki so bili vredni zapisa na blogu.

Korporativni blog – da ali ne – V tujini ima vsako podjetje svoj blog, v Sloveniji pa imajo podjetja spletno stran, kjer vsake kvarte objavijo kakšno novico ali dogodek. Komuniciranje z javnostmi pa poteka izključno preko PR sporočil, dočim v tujini javnost nagovarjajo tudi preko blogov.

Ali visoke kazni rešujejo življenja? NE! Represija ni nikoli dobra za nobeno stvar. Tako tudi za zmanjševanje števila nesreč in posledično števila mrtvih ni dobra. V tem času, od kar velja nov, strožji zakon, opažam le eno stvar. Da so ljudje na cestah veliko bolj prestrašeni in vozijo veliko bolj počasi. Pa vendar, ali je to dovolj, da si bolj pazljiv in zbran med vožnjo?

Dočakali smo – Apple iPhone 3G – 8GB – $199 – 16GB – $299

Projekt Mop.si – merjenje oglasnega prostora je online!

Zakaj se bivše missice, Playboy zajčice, “lepe” spremljevalke odločijo za pevsko kariero Končno sem dobil Moo Mini Cards – mukice so kul

Podobnost ali naključje: plagiator Janez Janša vs Tony Blair -

Blair: We can never be the biggest. We may never again be the mightiest. But we can be the best. The best place to live. The best place to bring up the children, the best place to lead fulfilled life, the best place to grow old. Janša: Nikoli ne bomo največji. Nikoli ne bomo najmočnejši. Lahko pa smo najboljši. Lahko ustvarimo najboljše okolje za izpolnjeno življenje. Najboljše okolje za varno in zdravo odraščanje naših otrok. Najboljše mesto za srečo.
Zaslužek z blogom – ali se da služiti z blogom?

Blog in anonimnost – ali je razlika če pišem pod svojim imenom ali psevdonimom?

  • Share/Bookmark
 


Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank