Varnostniki podjetja Sintal prijeli vlomilca v pošto – Sintalovi varnostniki so ujeli vlomilca v pošto v Šmarjah. Enega vlomilca so prijeli v pošti, za drugega so policiste obvestili, kakšen avto vozi, in jim posredovali registrske tablice.

Ob 2.42 je Sintalov intervent prejel sporočilo, da se je v pošti v Šmarjah nad Koprom sprožil senzor vloma. Intervent se je takoj napotil do pošte in ob 2.49 parkiral avtomobil ob pošti. Ko je izstopal, je bližnji parkiran avtomobil renault twingo počasi speljal in se oddaljil.

Sintalov intervent je takoj poklical policiste, jim povedal za omenjeno vozilo ter sporočil registrske tablice. Ob vstopu v zgradbo, kjer se nahaja poštna poslovalnica, je intervent opazil, da so železna vrata pred glavnim vhodom v pošto odprta. Poklical je še Sintalov varnostno nadzorni center, kjer so mu povedali, da se je v pošti sprožil nov alarm.

Intervent je sklepal, da je v pošti še nekdo, zato je previdno vstopil v notranjost stavbe. Ko je s svetilko pregledoval prostore, je v kotu hodnika opazil moškega z izvijačem v roki, ki se je poskušal skriti. Intervent je neznanca pozval, naj spusti izvijač in se uleže na tla.

Ta je poziv ubogal in intervent ga je predal policijski patrulji, ki je medtem prispela na kraj vloma. Policisti so vlomilca prevzeli v nadaljnji postopek. Prav tako so po opisu, ki ga je podal Sintalov intervent, prijeli vlomilčevega pomagača, ki se je prej odpeljal z avtomobilom.

  • Share/Bookmark
 


blank